به گزارش «پارما»،  نخستین دستاورد زیست محیطی پس از  انقلاب اسلامی ایران، اختصاص یکی از  اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به موضوع محیط زیست است.

    در اصل پنجاهم‌ قانون اساسی با نگاهی جامع به “عدالت بین نسلی” حفاظت از محیط زیست که زمینه‌ساز حیات اجتماعی رو به رشد نسل امروز و نسل های آینده است؛ وظیفه ای عمومی تلقی شده و بر ممنوعیت فعالیت های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست ملازمه پیدا کند تصریح شده است.

   این اصل مترقی که از افتخارات قانونگذاری محیط زیستی در سطح جهان به شمار می آید ایران اسلامی را در جرگه معدود کشورهایی قرار می دهد که در قانون اساسی خود به محیط زیست پرداخته اند.

  طبق اصل ۵۰ قانون اساسی؛ همه اشخاص حقیقی و حقوقی  یعنی تک تک افراد ملت و همه دستگاه ها و نهادهای اجتماعی و در راس آنها قوه مجریه؛ مسئولیت اجرای این قانون را برعهده دارند و بدیهی است که در بین اعضای دولت؛ سازمان حفاظت  محیط زیست کشور و ادارات کل استاتی این دستگاه به عنوان متولی اصلی حفاظت از محیط زیست محسوب می شود.

   علاوه بر این؛ با ابلاغ سیاست های زیست محیطی نظام از سوی مقام معظم رهبری در آذر ماه ۱۳۹۴ و پیش از آن تبیین مطالبات ایشان در حوزه محیط زیست از مردم و مسئولان در اسفند ۱۳۹۳ تکلیف همه ارکان و اجزای کشور نسبت به محیط زیست روشن شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up